آموزشگاه موسيقي راه صبا آموزشگاه موسيقي راه صبا .

آموزشگاه موسيقي راه صبا

آشنايي با رشته موسيقي

رشته موسیقی

موسيقي روح و روان ما را نوازش مي‌كند. شروع يادگيري چنين هنري لازمه هوش و استعداد افرادي است كه بتوانند احساس خود را از طريق دستان خود بر روي ساز بياورند. اگر احساس مي‌كنيد مي‌توانيد در آينده يك نوازنده يا كارشناس موسيقي متبحر شويد رشته موسيقي انتخاب مناسبي براي شماست.

براي يادگيري حرفه‌اي اين رشته بهتر است تحصيلات خود را در دانشگاه‌هاي معتبر هنر بگذرانيد سپس به دنبال بهترين آموزشگاه موسيقي در تهران باشيد تا بتوانيد به صورت تخصصي ساز مورد نظر خود را براي يادگيري آغاز كنيد.

براي اين كه در هر رشته‌ تحصيلي موفقيت خود را به دست آوريد لازم است خاص‌تر از باقي افراد باشيد. اما اين خاص بودن را در دنياي موسيقي چگونه مي‌توان تعريف كرد؟ امروزه هنرمندان زيادي هستند كه از سبك هم تقليد مي‌كنند. ممكن است اثري كه ثبت مي‌كنند براي شنونده تا مدتي هم گوشنواز باشد، اما اگر اين اثر را به سبك ديگري يا متفاوت‌تر خلق كنيد طرفداران بيشتري را به سمت خود مي‌كشاند. اما قبل از همه اين مسائل سعي كنيد موسيقي را از پايه بياموزيد.

تحصيل و آموزش رشته موسيقي

تحصيل در اين رشته نياز به ذوق هنري در زمينه موسيقي دارد. نوازندگان معروف دنيا آموزش موسيقي را از سنين كم آغاز كردند. آموزش در سنين پايين اين امتياز را به فرد مي‌دهد تا فرصت بيشتري براي تمرين داشته باشد. براي مثلا كودكي كه همزمان با تحصيل در مدرسه به آموزشگاه موسيقي مي‌رود مي‌تواند آخر هفته خود را به يادگيري و تمرين بيشتر اختصاص دهد.

اما فردي بزرگسال، كار و شغل دغدغه اوست. شايد در آخر هفته‌ها زماني را براي تمرين موسيقي نداشته باشد. همچنين تمركز براي يادگيري در سنين كم بسيار بيشتر از سنين بالاست. به همين دليل تاكيد مي‌كنيم كه آموزش اين هنر جهاني را از سنين كم بياموزيد.

اما بسياري از افراد با وارد شدن به دوره دبيرستان، به اين فكر مي‌افتند كه آموزش موسيقي را ادامه دهند. مفاهيم آن را از ابتدا و پايه بياموزند. از همين رو براي ادامه دادن اين هنر تحصيل در اين رشته را انتخاب مي‌كنند. هنرستان‌هاي زيادي در سطح كشور وجود دارند كه مفاهيم موسيقي را از پايه و اصولي به نوجوانان مي‌آموزند. آن‌ها در طي اين سال‌ها ساز مورد علاقه خود را پيدا مي‌كنند، يا به سمت حرفه خاصي مي‌روند.

اين دوران خوبي براي انتخاب مسير شغلي و حرفه فردي در آينده است. زيرا پس از پايان دوره تحصيل مي‌تواند براي كسب درآمد خود از اين هنر فكر مناسبي داشته باشد تا نتيجه زحمت خود را ببيند.

بازار كار رشته موسيقي

بعد از سال‌ها آموزش و تمرين نگران آينده شغلي خود مي‌شويد. آموزش و تمرين تا ابد كار مفيدي است. اما زماني كه ما بر اين هنر مسلط شده‌ايد حيف است كه از آن درآمدي نداشته باشيد. زمينه‌هاي شغلي بي‌نظيري با يادگيري اين هنر خواهيد داشت. شما مي‌توانيد در كارگاه‌هاي ساخت ساز فعاليت داشته باشيد. سازهاي متنوع را تست و عيوب آن را مشخص و اعلام كنيد. تعميرات سازها را بياموزيد.

يكي از بارزترين شغل‌هاي هنري در زمينه موسيقي آموزش ساز به هنرجويان است. شما مي‌توانيد يك ساز را به صورت تخصصي بياموزيد و آن را به شاگردان خود آموزش دهيد. البته براي اين كه آموزشگاه به كار شما اعتماد كند لازم است مدتي تجربه به دست آوريد. شايد از شما بخواهند كه يك تست عملي براي يكي از اساتيد آموزشگاه داشته باشيد. همچنين مي‌توان براي مدتي در خانه خود يك كلاس موسيقي داير كنيد تا كم كم افراد با فن آموزشي شما آشنا شوند.

در صورتي كه به آهنگسازي علاقه داشته باشيد مي‌توانيد علوم اين هنر را بياموزيد و پس از مدتي در استوديوهاي ضبط موسيقي فعاليت كنيد.

مشاغل ديگري هم در اين حوزه وجود دارند. مانند: اجراي موسيقي تئاتر و نمايش، نوازندگي و حضور در گروه كر، ساخت موسيقي فيلم و … .


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۷ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۰۹:۵۵:۱۲ توسط:norouzi موضوع:

آشنايي با تاريخچه سازدهني

تارÛ?Ø®Ú?Ù? سازدÙ?Ù?Û?

سازدهني از خانواده سازهاي بادي است. اين ساز هم مانند سازهاي ديگر نياز به آموزش نت دارد. به همين دليل آموزشگاه‌هاي موسيقي زيادي براي آموزش اين ساز داير شده‌اند تا به هنرجوها به صورت حرفه‌اي و اصولي اين ساز را بياموزند.در ادامه با هم به تاريخچه سازدهني مي‌پردازيم و با انواع آن آشنا مي‌شويم.

براي يادگيري اصولي اين ساز مي‌توانيد به يك  آموزشگاه موسيقي در تهران  يا شهرستان‌ها مراجعه كنيد تا از همان ابتدا با روش حرفه‌اي‌ها ساز دهني بنوازيد.

تاريخچه ساز دهني

اين ساز تاريخچه كهني دارد. زادگاه آن به كشور چين باز مي‌گردد. البته اين ساز هم طي سال‌هاي دور متوجه تغييرات زيادي شده است. ساز دهني كه در گذشته توسط هنرمندان آن زمان نواخته مي‌شد بسيار متفاوت‌تر از ساز دهني در عصر جديد بوده است.

در قرن هفدهم چيني‌ها براي ساخت ساز دهني از چوب بامبو استفاده مي‌كردند. آن‌ها نام اين ساز را شنگ (sheng) مي‌ناميدند كه در آن زمان به يكي از پرطرفدارترين سازها تبديل شده بود. ديري نگذشت كه اين ساز به كل دنيا توسط بازرگانان معرفي شد.

بعدها در اوايل قرن هجدهم عده‌اي براي ساخت اين ساز از فلز كمك گرفتند. با نتيجه گيري از اين ساختار جديد ديگر كسي سازدهني خود را از جنس بامبو نساخت. اما اگر بخواهيد بدانيد كه ساز دهني كه به شكل امروزي وجود دارد را براي اولين بار چه كسي ساخت بايد به سال ۱۸۲۵ برويم. شخصي به نام ريتا اولين ساز دهني مطابق با شكل امروزي را ساخت. اين ساز داراي ۱۰ سوراخ صدا و ۲ صفحه براي توليد صدا در دم و بازدم بود. زماني كه هوا از طريق دهان آن‌ها در ساز به گردش درمي‌آمد، صدا توليد مي‌شد.

حدود ۴ سال پس از اين اتفاق شخصي آلماني به نام مسنر كه صاحب شغل ساعت سازي بود شروع به تمرين با ساز دهني نمود. او با اين كار توانست سود مناسبي در كار خود به دست آورد و چنان تاثيري بر روي ديگر همكاران خود بگذارد كه آن‌ها هم به ساز دهني روي آورند.

انواع مختلف ساز دهني

اگر مي‌خواهيد به تازگي با اين ساز آشنا شويد و يكي از مدل‌هاي آن را براي آموزش انتخاب كنيد باقي مطالب ما را بخوانيد. بعد از آشنايي با تاريخچه سازدهني بهتر است با انواع آن آشنا شويد و يك مدل آن را براي يادگيري آغاز كنيد.

سازدهني ترمولو:

ساده‌ترين و ابتدايي‌ترين نوع سازدهني است. سازدهني مدل ترمولو داراي ۲۴ سوراخ در دو رديف است. معني جمله اين است كه ساز دهني ترمولو داراي ۲۴ نت است. نام اين ساز دهني بر اساس صدايي كه توليد مي‌كند انتخاب شده، ترمولو در زبان ايتاليايي به معني لرزاندن است.

سازدهني دياتونيك:

نام ديگر اين ساز، هارپ و يكي از پرطرفدارترين سازدهني‌هاست. اين نوع ساز دهني در سبك‌هاي راك، كانتري، وسترن، بلوز و فولك كاربرد دارد. داراي ۱۰ سوراخ دو طرفه به صورت فوت و مكش به صدا در مي‌آيد.با ساز دهني دياتونيك مي‌توانيد نت‌هاي اصلي را بنوازيد و اگر بخواهيد با اين ساز نت‌هاي ديگري را هم به صدا درآوريد لازم است از حنجره و لب و زبان خود هم كمك بگيريد.

سازدهني كروماتيك:

تمام نت‌هاي كروماتيك توسط اين سازدهني اجرا مي‌شود. قسمت انتهايي اين ساز يك كليد تعبيه شده كه كارش اين است كه با فشردن آن هر نت در حالت فوت يا مكش را به صورت بالاتر بنوازد. كاربرد اين ساز در سبك‌هاي موسيقي پاپ و كلاسيك است.

سازدهني كورد:

اين نوع سازدهني هم يكي از مدل‌هاي پرطرفدار است كه در سايزهاي مختلف توليد مي‌شود. اين ساز در پس زمينه سازهاي ديگر همراه مي‌شود تا يك اثر موسيقي بي نظير ايجاد كند.

سازدهني باس:

اين نوع سازدهني تنها از طريق فوت و دميدن به صدا در مي‌آيد. براي مكش تلاش بي‌فايده نكنيد. اين ساز هم مانند مدل كورد براي پس زمينه با سازهاي ديگر به كار مي‌رود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۳ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۰۹:۴۰:۱۷ توسط:norouzi موضوع:

مفاهيم اوليه تئوري موسيقي

تئوری موسیقی

هنر موسيقي هم مانند هر هنر و علم ديگري بر پايه و اساس قوانيني ايجاد شده است. هر فردي كه بخواهد دوره آموزش سازي را آغاز كند بايد با مفاهيم اوليه تئوري موسيقي آشنا باشد. درك درستي از تئوري موسيقي داشته باشد تا بتواند هميشه مشتاق يادگيري بماند. در اين مقاله مي‌خواهيم شما را با اين مفاهيم كلي آشنا كنيم كه اگر قصد يادگيري موسيقي داريد، به صورت علمي و دقيق با آن آشنا شويد.

تئوري موسيقي در واقع الفباي اوليه موسيقي است. مانند دستور زبان در هر زبان گفتگويي كه در دنيا وجود داشته باشد. شما هم براي نواختن ساز بايد با الفباي موسيقي آشنا باشيد تا بتوانيد احساس درستي از آن به شنونده منتقل كنيد. اما زبان موسيقي يك زبان جهاني است. شما اگر دستور زبان يك قطعه را به هر كشوري با خود ببريد، نواختن يك قطعه مشخص را مي‌شنويد. براي يادگيري اين مفاهيم مي‌توانيد به دنبالبهترين  آموزشگاه موسيقي در تهران باشيد.

بنابراين شما با يادگيري نت خواني، يك زبان جهاني را مي‌آموزيد كه مورد قبول همه كشورهاست. البته نت خواني براي هر سازي متفاوت است. هر نت براي ساز مشخصي بسته به ساخت آن ساز نوشته مي‌شود. براي مثال نحوه نوشتن نت يك قطعه براي ساز گيتار با ساز سنتور متفاوت است.

اگر بخواهيد با مفهوم نت آشنا شويد ما آن را به سادگي به شما معرفي مي‌كنيم. نت‌ها هفت گونه هستند كه با تركيب آن‌ها يك قطعه از موسيقي پديد مي‌آيد. نت‌ها الفباي موسيقي و در واقع دستور زبان موسيقي هستند كه راهنماي گام به گام شما براي نواختن ساز مورد علاقه شماست.

مفاهيم ابتدايي كه به شما مي‌گوييم لازم است توسط هر هنرجوي موسيقي فرا گرفته شود. اين مفاهيم شما را به سمت حرفه‌اي شدن مي‌برد. بهتر است براي يادگيري آن از نقطه صفر شروع كنيد و به تدريج پيشرفت كنيد.

موسيقي چيست؟

اما واقعا به چه صدايي مي‌گوييم موسيقي؟ به هر صداي خوشايندي كه بر اساس نظم خاصي ساخته شود موسيقي مي‌گويند. موسيقي داراي رابطه زماني است. اين رابطه زماني به صورت سكوت مشخص مي‌شود. ريتم و ملودي، تشكيل دهنده موسيقي هستند. پس اگر ريتم و ملودي به صورت زمان و معيار مشخص باشند موسيقي تعريف مي‌شود. موسيقي مجموعه‌اي از صداهاي هماهنگ است

حتما براي شما هم پيش آمده كه با شنيدن يك موسيقي حالتان دگرگون شود. موسيقي با خود باري از انرژي حمل مي‌كند كه آن را به شنونده مي‌رساند. ممكن است با يك قطعه چنان روحيات و احساسات شما فعال شود كه خود متعجب شويد. موسيقي را دست كم نگيريد. قادر است در ذهن شما خاطرات زيادي ثبت كند.

حتي شايد روزهايي را با استرس در محل كار حاضر شويد. اما تصميم بگيريد كه چند قطعه از موسيقي دلخواد خود را گوش دهيد. بعد از چند لحظه متوجه خواهيد شد كه حجم عظيمي از استرس و تشويش‌هاي شما از بين مي‌رود. اين همان انرژي است كه نوازندگان با زبان جهاني نت خواني به شما القا مي‌كنند.

 

معني دقيق صدا و بسامد

صدا چيست؟ صدا از ارتعاشات هوا ايجاد مي‌شود. در واقع با جابجايي هوا در ابعاد مختلف، صدا ايجاد مي‌شود. ما انسان‌ها مي‌توانيم صداهايي در محدوده ۲۰ تا ۲۰۰۰۰ كيلو هرتز ارتعاش را بشنويم. يكي از ويژگي‌هاي صدا، بسامد آن است. البته صدا ويژگي‌هاي ديگري مانند طول موج و سرعت صدا و دامنه آن را هم دارد.

هر صدايي با توجه به لرزش‌هايي كه دارد به وجود مي‌آيد. به هر ثانيه از اين لرزش‌ها، بسامد گفته مي‌شود. واحد اندازه گيري بسامد هرتز است. كلمه هرتز برگرفته از نام دانشمند آلماني است.

همان‌طور كه گفتيم صدا بر اساس لرزش به وجود مي‌آيد. اين لرزش‌ها مي‌تواند به صورت منظم يا نامنظم باشد. در صورتي كه اين لرزش‌ها منظم باشد، موسيقي جذابي را ايجاد مي‌كند كه براي گوش ما جذاب مي‌شود.

زير يا بم بودن صدا بستگي به ميزان بسامد آن دارد. به طوري كه اگر صداي بمي را در موسيقي بشنويد بيانگر آن است كه بسامد صدايي پاييني دارد. همچنين بسامد صدايي بالا، صداي زير را نشان مي‌دهد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۱ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۰۲:۱۷:۲۳ توسط:norouzi موضوع:

آموزش كوك كردن گيتار

کوک کردن گیتار

سازهاي زهي براي نواختن نياز به تنظيمات خاصي دارند. در واقع سازهاي زهي از آن دسته از سازها هستند كه به وسيله تار يا سيم نواخته مي‌شود. از انواع سازهاي زهي مي‌توان به گيتار، تار، تنبور، سه تار، شورانگيز، ويولن، كمانچه و … اشاره كرد. تمامي اين سازها بايد بر اساس سيم و تارهاي نصب شده روي بدنه خود تنظيم شوند تا صداي بهتري از خود توليد كنند. در اين مقاله شما را با كوك كردن گيتار آشنا مي‌كنيم. اما به هر حال اگر ساكن پايتخت هستيد و مي‌خواهيد اين فن را به صورت حرفه‌اي بياموزيد بايد به دنبال يك  آموزشگاه موسيقي در تهران باشيد.

نوازندگان حرفه‌اي و و آنان كه ساليان سال است ساز در دستان خود مي‌گيرند تنها با توليد چند صدا مي‌توانند تشخيص دهند كه ساز زهي كوك است يا خير. اما براي افراد مبتدي راه‌هايي وجود دارد كه بتوانند به راحتي ساز خود را كوك كنند و از صداي آن لذت ببرند.

كوك كردن ساز يكي از چالش‌هاي افراد در ابتداي يادگيري است. ممكن است تا مدت‌ها به آن اهميت زيادي داده نشود. اين موضوع به اين شكل براي شما در ذهنتان ايجاد مي‌شود كه سازي كه در دستان استاد شماست صداي فوق‌العاده‌اي دارد و سازي كه خودتان در هنگام تمرين از سازتان ايجاد مي‌كنيد آن كيفيت را ندارد. اين اتفاق ممكن است شما را دل زده كند و انرژي شما را بگيرد. بسياري از افراد كه پس از مدتي از ساز خود زده مي‌شود چنين دليلي در پس كارهايشان وجود دارد.

كوك كردن گيتار

اولين قدم براي نواختن كوك كردن آن است. زماني كه ساز جديدي در دست خود مي‌گيريد بايد به صورت حرفه‌اي صداي آن را به بهترين شكل ممكن تنظيم كنيد. همين موضوع باعث مي‌شود در هنر خود انگيزه بيشتري بگيريد، چرا كه از همان ابتداي يادگيري به شكل حرفه‌اي با آن برخورد كرده‌ايد.

كوك كردن سيم‌هاي گيتار كاملا به اين بستگي دارد كه شما نواختن اين ساز را به تازگي آغاز كرده باشيد، و يا با نواختن آن قدرت تشخيص كوك بودن آن را خواهيد داشت.

براي مثال اساتيدي كه چند سال با اين ساز نواختن را گذرانده‌اند، با تست صداي هر سيم آن متوجه كوك بودن آن مي‌شوند. به اين صورت كه از سيم‌ها به نوبت صدا توليد مي‌كنند و بر اساس آن صدا، سيم مورد نظر را تنظيم مي‌كنند.

اما براي افراد مبتدي نياز است از وسيله‌اي كمكي استفاده كنيم. امروزه اپليكيشن‌هايي وجود دارد كه صداي توليد شده ساز شما را تحليل و بر اساس آن شما را راهنمايي مي‌كنند.

روش ديگري نيز براي افراد مبتدي وجود دارد. البته از مبتدي بودن هراسي نداشته باشيد. تمامي نوازندگان حرفه‌اي نيز از نقطه‌اي هنر خود را آغاز كرده‌اند. پس از مدتي شما نيز بدون وجود وسيله يا اپليكيشني صداي ساز خود را به خوبي ميشناسيد و تنظيمات آن را انجام مي‌دهيد. در ابتدا شما به تيونر نياز داريد. تيونرها يك وسيله الكتريكي هستند كه با سه چراغ و يك صفحه نمايشگر و ميكروفون، شما را از تنظيم بودن يا نبودن صداي سازتان باخبر مي‌كند. با نواختن هر سيم، صدا از طريق ميكروفون به تيونر اعلام مي‌شود. در صورتي كه سيم تنظيم باشد، چراغ سبز بر روي دستگاه روشن و در غير اين صورت چراغ‌هاي قرمز روشن مي‌شود.

تست صداي گيتار

پس از تنظيم كردن سيم‌ها، بايد از صداي گيتار خود تست بگيريد. با آن يك قطعه كه به آن تسلط كافي داريد را بنوازيد. صداي آن را با صداي ساز استاد خود مقايسه كنيد و با دستگاه تيونر و اپليكيشن‌هاي مربوط بسنجيد.

براي سنجيدن صداي گيتار خود بايد با مفاهيم اوليه آن آشنايي كافي داشته باشيد. نت‌ها را بشناسيد، فواصل بين نت‌ها را بدانيد. نام هر سيم را به خوبي بدانيد. ما به شما يادآوري مي‌كنيم كه اسامي سيم‌هاي گيتار به ترتيب از پايين به بالا، شامل مي، سي، سل، ر، لا است.

افرادي كه براي برنامه‌هاي مهمي مانند برگزاري كنسرت و جشن‌ها آماده مي‌شوند، قبل از شروع برنامه حتما صداي ساز خود را امتحان مي‌كنند. با آن قطعه مورد نظر را تمرين مي‌كنند تا اصطلاحا دستشان براي نواختن گرم شود و همچنين صداي ساز را تنظيم و كوك كنند. كوك كردن گيتار بايد خيال شما را از بابت صداي توليدي ساز راحت كند.

جاي ديگري كه تست صداي گيتار بايد برايتان مهم باشد، هنگام خريد ساز است. بهتر است براي خريد با فردي كه شناخت كافي از ساز دارد اقدام كنيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۰۳:۲۹:۵۸ توسط:norouzi موضوع: